• Marloes Jacqueline Verloskundige Praktijk De Nieuwelinge

Zwangerschapscursussen, informatiebijeenkomsten en sport

Om je goed voor te bereiden op je bevalling en kraamtijd kun je verschillende zwangerschapscursussen volgen of informatiebijeenkomsten bezoeken;

Zwangerschapscursussen

De zwangerschapscursussen die Arjanneke van Puur Mama! in Sliedrecht geeft ter voorbereiding op je bevalling, sluiten ontzettend goed aan op onze visie en werkwijze. Je moet er een klein stukje voor rijden, maar dat is het dan ook meer dan waard.

Else Hoekstra van ‘Where Else’ organiseert meerdere cursussen om je zo goed mogelijk voor te bereiden op de bevalling. Zo kun je meedoen aan ‘Samen bevallen’, een cursus die acht avonden duurt, of ‘Voorbereid bevallen’, een soort spoedcursus die één dag duurt. Meer informatie vind je op de website van Where Else.

Informatiebijeenkomsten

Zo’n zes keer per jaar geeft Jacqueline op onze praktijk in Gorinchem een informatiebijeenkomst over bevallen. We zullen je hier zeker over informeren tijdens één van je controles.

Het Beatrix Ziekenhuis in Gorinchem organiseert regelmatig informatiebijeenkomsten over bevallen in het ziekenhuis. Op www.rivas.nl vind je meer informatie over inschrijven en de data.

Sporten

Sporten tijdens je zwangerschap is niet alleen gezond, maar zorgt ook voor minder fysieke klachten tijdens je zwangerschap en een sneller herstel na je bevalling. Dit sporten kun je natuurlijk individueel doen, maar de meeste zwangere vrouwen kiezen voor sporten in groepsverband. In de regio hebben we een aantal mogelijkheden;

CrossFit Gorinchem

Bij CrossFit Gorinchem is een speciaal programma opgezet voor zwangere en pas bevallen vrouwen. Interesse? Vraag er naar tijdens je controle.

Zwangerschapsyoga

Zwangerschapszwemmen

In het Caribabad in Gorinchem kun je iedere maandagavond zwangerschapszwemmen, meer informatie vind je hier.

Haptotherapie

Bij LEEF kun je terecht voor haptonomische zwangerschapsbegeleiding, wat gericht is op het aangaan van een veilige hechting van de ouders met het kindje, al voor de geboorte. Zo leer je al voor de geboorte af te stemmen op jullie kindje, leren wat het fijn vindt en nodig heeft. Meer informatie vind je hier.