• Marloes Jacqueline Verloskundige Praktijk De Nieuwelinge

Zwangerschapscursussen, informatiebijeenkomsten en sport

In de regio Gorinchem en Leerdam kan je verschillende zwangerschapscursussen volgen of informatiebijeenkomsten bezoeken om je goed voor te bereiden op je bevalling en kraamtijd.

Zwangerschapscursussen

De zwangerschapscursus die Arjanneke van Puur Mama! in Sliedrecht geeft ter voorbereiding op je bevalling, sluiten ontzettend goed aan op onze visie en werkwijze. Je moet er een klein stukje voor rijden, maar dat is het dan ook meer dan waard.
Else Hoekstra van ‘Where Else’ in Arkel organiseert meerdere zwangerschapscursussen om je zo goed mogelijk voor te bereiden op de bevalling. Zo kun je meedoen aan ‘Samen bevallen’, een zwangerschapscursus die acht avonden duurt. Ook is de ‘spoedcursus’ ‘Voorbereid bevallen’, die slechts één dag duurt. Meer informatie vind je op de website van Where Else.
Eind 2022 is Etske Blom gestart met het aanbieden van de cursus ‘Relaxed bevallen vanuit Regie‘, voor iedereen die regie wil hebben en houden tijdens de bevalling.

Informatiebijeenkomsten bevallen

Meerdere keren per jaar geeft Jacqueline op onze praktijk in Gorinchem een informatiebijeenkomst over bevallen. We zullen je hier zeker over informeren tijdens één van je controles. Of volg de Facebook pagina van Verloskundige Praktijk De Nieuwelinge. Het Beatrix Ziekenhuis in Gorinchem heeft een online voorlichtingsfilm gemaakt over bevallen in het Beatrixziekenhuis, welke je hier kunt bekijken.

Sporten tijdens je zwangerschap

Sporten tijdens je zwangerschap is niet alleen gezond, maar zorgt ook voor minder fysieke klachten tijdens je zwangerschap. Daarnaast zorg sporten tijdens je zwangerschap voor een sneller herstel na je bevalling. Dit sporten kun je natuurlijk individueel doen, maar de meeste zwangere vrouwen kiezen voor sporten in groepsverband. In de regio hebben we een aantal mogelijkheden;

CrossFit Gorinchem

Bij CrossFit Gorinchem is een speciaal programma opgezet voor zwangere en pas bevallen vrouwen. Interesse? Vraag er naar tijdens je controle.

Zwangerschapsyoga

Zwangerschapsyoga houd je fit gedurende je zwangerschap en bereid je voor op de bevalling. Omdat een zwangerschap en een bevalling veel van je lichaam en geest vragen, kan je vaak wel wat extra ondersteuning gebruiken. Het aanbod in de regio is niet heel groot, maar wij hebben hele goede ervaringen met Puur! Mama in Sliedrecht.

Zwangerschapszwemmen

In het Caribabad in Gorinchem kun je iedere maandagavond Zwangerschapzwemmen.

Haptotherapie

Bij LEEF kun je terecht voor haptonomische zwangerschapsbegeleiding, wat gericht is op het aangaan van een veilige hechting van de ouders met het kindje, al voor de geboorte. Zo leer je al voor de geboorte af te stemmen op jullie kindje, leren wat het fijn vindt en nodig heeft.

EHBO bij baby’s en kinderen

Jaarlijks belanden duizenden (kleine) kinderen op de spoedeisende hulp door ongelukken. Veel van deze ongelukken gebeuren in en om het huis, zoals verslikken, verstikking en brandwonden. Overweeg daarom een Cursus EHBO voor baby’s en kinderen van Kraamburo ZorgSaam.

Onze Missie en Visie

Kan jij je vinden in onze missie en visie op geboortezorg? Meld je dan meteen aan.

Dol op badbevallingen

Wij hebben meerdere eigen bevalbaden die je gratis mag lenen.

×

Powered by WhatsApp Chat

× Zwangersch-app ons!