Folders over de zwangerschap en bevalling

Hieronder kun je een aantal folders downloaden met informatie over de zwangerschap en bevalling. De inhoud van de folders is samengesteld door o.a. de Nederlandse Vereniging voor Obstetrie en Gynaecologie (NVOG), de Koninklijke Nederlandse Organisatie van Verloskundigen (KNOV), het Nederlands Huisartsen Genootschap (NHG) en het Rijksinstituur voor Volksgezondheid en Milieu (RIVM).

Zwanger!

zwanger gorinchemIn deze folder staat algemene informatie voor vrouwen die zwanger zijn en hun partners. Welk onderzoek kun je verwachten bij je bezoek aan de verloskundige of gynaecoloog? Zijn er nog andere onderzoeken? Hoe zit het met voeding, medicijngebruik, sport en werk? In deze folder lees je over al deze onderwerpen.

Jouw bevalling, hoe bereid je je voor?

voorbereiding bevallingEen bevalling is niet niks. Sterker: bevallen kan best spannend zijn. Vooral als het je eerste kindje is. Maar ook bij een tweede of volgende kindje weet je natuurlijk nooit hoe het dit keer zal gaan. Deze folder ‘Jouw bevalling, hoe bereid je je voor’ beschrijft wat er met je gebeurt tijdens een bevalling en hoe je je zo goed mogelijk kunt voorbereiden op de bevalling

Uitwendige versie en stuitligging

folder stuitliggint uitwendige versieDe meeste kinderen liggen rond de achtste maand met het hoofd naar beneden. Dat noemen we de ‘hoofdligging’. Dat is voor een kind de meest natuurlijke ligging om geboren te worden. Bij 3-4% van de zwangerschappen is dit niet het geval en ligt het kind in ‘stuitligging’. Deze brochure geeft je meer informatie wat dit betekent en hoe het uitwendig draaien van een baby van stuitligging naar hoofdligging gaat.

Omgaan met pijn

folder omgaan met pijnBevallen doet pijn. Maar elke bevalling is anders. Hoeveel pijn jij zult hebben en waar precies, kan niemand voorspellen. Gelukkig zijn er allerlei manieren om de pijn te verzachten. Met en zonder medicijnen. Thuis, in het geboortecentrum of in het ziekenhuis. Lees in deze folder wat de mogelijkheden zijn. Dat kan je helpen om je straks meer op je gemak te voelen en minder pijn te hebben.

Altijd bereikbaar

Bel of Whatsapp ons op 06 23717030 als je ons nodig hebt.

Onze Missie en Visie

Kan jij je vinden in onze missie en visie op geboortezorg? Meld je dan meteen aan.

×

Powered by WhatsApp Chat

× Zwangersch-app ons!