Badbevalling

Een water- of badbevalling is voor veel mensen nog een beetje onbekend, maar toch kiezen steeds meer vrouwen er voor om te bevallen in bad. Dit is ook helemaal niet gek, want het warme water biedt eigenlijk alleen maar voordelen;

  • Water ontspant; Wanneer je lichaam ontspant, maakt het endorfine aan. Endorfine heeft een pijnstillende werking, waardoor je de weeën beter op kunt vangen. Je hebt hierdoor minder snel behoefte hebt aan pijnstilling.
  • Omdat je in het water ‘gewichtloos’ bent, is het makkelijker om verschillende houdingen aan te nemen dan buiten het water.
  • Vaak gaat de badbevalling wat geleidelijker. Het prettige is dat je perineum hierdoor ook geleidelijker oprekt en door het warme water soepeler is. Dit verkleint de kans op een ruptuur of een zogenaamde knip.
  • Het water zorgt voor een relatief rustige overgang voor de baby vanuit de baarmoeder. Over het algemeen zijn waterbaby’s bij hun geboorte vrij rustig en alert.

Een badbevalling is veilig en bijzonder

Over de veiligheid van een badbevalling hoef je je geen enkele zorg te maken. Met de juiste voorbereiding is een badbevalling net zo veilig als iedere andere methode.

Wij vinden het heel erg belangrijk dat jij kunt bevallen op de manier waarop jij dat wilt (mits dit medisch verantwoord is natuurlijk). Wel zijn wij groot fan van badbevallingen. Om deze reden hebben wij als verloskundige praktijk zelf inmiddels zeven eigen  bevalbaden. Deze mag je gratis gebruiken. Je hoeft dan alleen nog maar zelf een badbevalpakket te kopen (formaat mini).

Meer informatie over bevallen in bad?

Wil je meer informatie over bevallen in bad? Stuur ons dan even berichtje of vraag ernaar bij je volgende controle.

Onze Missie en Visie

Kan jij je vinden in onze missie en visie op geboortezorg? Meld je dan meteen aan.

×

Powered by WhatsApp Chat

× Zwangersch-app ons!