Badbevalling

Een water- of badbevalling is voor veel mensen nog een beetje onbekend, maar toch kiezen steeds meer vrouwen er tegenwoordig voor om te bevallen in bad. Dit is ook helemaal niet gek, het warme water biedt eigenlijk alleen maar voordelen;

  • Water ontspant; Wanneer je lichaam ontspant, maakt het endorfine aan. Endorfine heeft een pijnstillende werking, waardoor je de weeën beter op kunt vangen. Je hebt hierdoor minder snel behoefte hebt aan pijnstilling.
  • Omdat je in het water ‘gewichtloos’ bent, is het makkelijker om verschillende houdingen aan te nemen dan buiten het water.
  • Vaak gaat de badbevalling wat geleidelijker. Het prettige is dat je perineum hierdoor ook geleidelijker oprekt en door het warme water soepeler is. Dit verkleint de kans op een ruptuur of een zogenaamde knip.
  • Het water zorgt voor een relatief rustige overgang voor de baby vanuit de baarmoeder. Over het algemeen zijn waterbaby’s bij hun geboorte vrij rustig en alert.

Bevallen in bad is veilig en bijzonder

Over de veiligheid van bevallen in bad hoef je je geen enkele zorg te maken. Met de juiste voorbereiding is een badbevalling net zo veilig als iedere andere methode.

Wij vinden het heel erg belangrijk dat jij kunt bevallen op de manier waarop jij dat wilt (mits dit medisch verantwoord is natuurlijk) en wij zijn enorm fan van badbevallingen. Om deze reden hebben wij als verloskundige praktijk zelf inmiddels zes eigen bevalbaden, die gratis je mag gebruiken. Ook wanneer je met ons in het ziekenhuis gaat bevallen. Je hoeft dan alleen nog maar zelf een badbevalpakket te kopen.

Meer informatie over bevallen in bad?

Wil je meer informatie over bevallen in bad? Stuur ons dan even berichtje of vraag ernaar bij je volgende controle.

Altijd bereikbaar

Wij zijn 24/7 bereikbaar op 06 23717030 als je ons nodig hebt. Voor minder dringende vragen hebben we iedere werkdag tussen 17.00 en 18.00 telefonisch spreekuur. Een berichtje sturen via WhatsApp of contactformulier mag natuurlijk ook!

Altijd dichtbij

Wij hebben verloskundige praktijken in Gorinchem, Arkel en Leerdam. Klik hier voor de adressen en ons spreekuurschema.

Hartjesspreekuur

Iedere maandag kun je tussen 18.00 en 19.00 in onze praktijk in Gorinchem zonder afspraak binnenlopen om even naar het hartje van de baby te komen luisteren.

Facebook en zo

Wil je alvast een indruk krijgen van onze verloskundige praktijk? Lees de ervaringen en neem een kijkje op onze Facebook pagina!