• Verloskundigepraktijk De Nieuwelinge Wolpherenwal Gorinchem

Kinderwens

Heb je een kinderwens, maar ben je nog niet zwanger? Dan is het goed om alvast stil te staan bij jouw (jullie) leefstijl. De periode voor de zwangerschap is van grote invloed als je zwanger wilt worden en op de gezondheid van de baby.

Ook voor advies wanneer je een kinderwens hebt kun je bij ons terecht. In plaats van een afspraak op de praktijk komen we bij jou thuis langs. We zullen niet alleen je leefstijl bespreken, maar ook bekijken wanneer je vruchtbaar bent, voedingsadviezen geven etc.

Voordat we bij je langskomen zullen we je vragen de vragenlijst van Zwangerwijzer in te vullen. Met Zwangerwijzer kun je testen of er risico’s zijn voor de zwangerschap en je baby. Het invullen van de vragenlijst duurt ongeveer 15 minuten en is voor ons een fijn begin van het gesprek. Je kunt de vragenlijst naar ons mailen of zelf uitprinten.

Foliumzuur

Als je zwanger wilt worden heb je extra foliumzuur nodig, dit krijg je niet genoeg binnen via je voedsel. Foliumzuur verkleint de kans op een aantal ernstige aangeboren aandoeningen als een open ruggetje of open gehemelte.

De gezondheidsraad adviseert dagelijks 0,4 of 0,5 milligram foliumzuur te slikken vanaf het moment dat je zwanger wilt worden. Dat is belangrijk omdat het een aantal weken duurt voordat het extra foliumzuur goed is opgenomen in je lichaam.

Je kunt foliumzuurtabletten van 0,4 of 0,5 milligram kopen bij de drogist of de apotheek. Je hebt hiervoor geen recept nodig.

Altijd bereikbaar

Wij zijn 24/7 bereikbaar op 06 23717030 als je ons nodig hebt. Voor minder dringende vragen hebben we iedere werkdag tussen 17.00 en 18.00 telefonisch spreekuur, maar een berichtje sturen via WhatsApp mag natuurlijk ook!

Hartjesspreekuur

Iedere maandag kun je tussen 18.00 en 19.00 in onze praktijk in Gorinchem zonder afspraak binnenlopen om even naar het hartje van de baby te komen luisteren.

Dol op badbevallingen

Wij zijn groot fan van badbevallingen. Wij hebben meerdere eigen bevalbaden die je gratis mag lenen.

×

Powered by WhatsApp Chat

× Zwangersch-app ons!