• Marloes Jacqueline Verloskundige Praktijk De Nieuwelinge

Zwanger

Ben je over tijd en denk je dat je zwanger bent? Dan wordt het misschien wel tijd voor een zwangerschapstest. Soms voel je je voor de test al wat misselijk of moe, of zijn je borsten gevoelig. Is de zwangerschapstest positief, dan kun je ervan uit gaan dat je zwanger bent. Je mag onze verloskundige praktijk vanaf nu al mailen of bellen als je vragen hebt, je ongerust voelt of je bij ons wilt aanmelden. Een verwijzing van de huisarts is niet nodig.

In principe meldt iedere (gezonde) zwangere vrouw zich aan bij een verloskundige praktijk. Wij zijn erop getraind om onderscheid te maken tussen zwangere vrouwen met en zonder een verhoogd risico op complicaties tijdens de zwangerschap en bevalling.

Wanneer je geen verhoogd risico hebt blijf je bij de verloskundige onder controle. Is het risico op complicaties wel verhoogd, dan zullen we je in overleg doorverwijzen  naar de gynaecoloog in het ziekenhuis.

Controles tijdens de zwangerschap

Tijdens de hele zwangerschap, bevalling en de kraamtijd zullen wij goed letten op mogelijke complicaties als bijvoorbeeld een te hoge bloeddruk of een verminderde groei van de baby. In deze gevallen zullen wij overleggen met de gynaecoloog en zo nodig de zorg naar hem overdragen. Natuurlijk zal je hiervan balen, maar wij zullen je zoveel mogelijk tijdens dit proces begeleiden. We zullen je uitleggen wat je kunt verwachten en jouw zwangerschapsdossier goed overdragen. Na de overdracht houden we gewoon contact en mag je ons nog steeds altijd bellen of langskomen op ons hartjesspreekuur.

Hoe lang zwanger

Hoe lang je zwanger bent kunnen we ongeveer berekenen aan de hand van de eerste dag van je laatste menstruatie. Weet je niet precies wanneer dit was? Geen probleem, we kunnen je zwangerschapsduur ook berekenen tijdens de zogenaamde termijnecho. Een gemiddelde zwangerschap duurt 280 dagen, dus 40 weken.

Altijd bereikbaar

Wij zijn 24/7 bereikbaar op 06 23717030 als je ons nodig hebt. Voor minder dringende vragen hebben we iedere werkdag tussen 17.00 en 18.00 telefonisch spreekuur. Een berichtje sturen via WhatsApp of contactformulier mag natuurlijk ook!

Altijd dichtbij

Wij hebben verloskundige praktijken in Gorinchem, Arkel en Leerdam. Klik hier voor de adressen en ons spreekuurschema.

Hartjesspreekuur

Iedere maandag kun je tussen 18.00 en 19.00 in onze praktijk in Gorinchem zonder afspraak binnenlopen om even naar het hartje van de baby te komen luisteren.

Dol op badbevallingen

Wij zijn groot fan van badbevallingen. Wij hebben meerdere eigen bevalbaden die je gratis mag lenen.