• Verloskundigepraktijk De Nieuwelinge Wolpherenwal Gorinchem

Kraamtijd

De kraamtijd begint meteen na je bevalling, of eigenlijk na de geboorte van de placenta. Een super bijzondere, maar ook heftige tijd, die vooral in het teken staat van het leren kennen van de baby. De kraamtijd duurt in principe zes weken. Voordat je echt weer helemaal de oude bent ben je soms wel negen maanden verder.

Kraamhulp

Tijdens de eerste kraamweek krijg je hulp van een kraamverzorgende, daarbij komen wij ook meerdere keren bij je langs om te kijken hoe het met jou en de baby gaat.

Als je tijdens je zwangerschap begeleid wordt door een gynaecoloog in het ziekenhuis, kun je je ook bij ons aanmelden voor je kraamtijd. Je bent natuurlijk van harte welkom om al tijdens je zwangerschap eens langs te komen voor een kennismakingsgesprek.

Controles tijdens de Kraamtijd

In de eerste week van de bevalling, je kraamtijd, komen we nog een paar keer bij jou en de baby kijken. Niet alleen omdat we het nou eenmaal heel leuk vinden om eindelijk de baby te bewonderen, maar vooral om te controleren of het goed met jullie gaat. Zo bekijken we het kraamdossier en bespreken met de kraamverzorgster of alles goed gaat. Soms doen we nog een aantal medische controles, zoals naar eventuele hechtingen kijken en ze eventueel verwijderen.

We zullen uitgebreid de bevalling met je bespreken, dus als je vragen hebt komen die zeker aan bod. Natuurlijk kunnen wij je helpen met het geven van borstvoeding en we hebben tips wanneer je flesvoeding geeft. Verder komt het voeden van je kindje aan de orde. We begeleiden je bij de borstvoeding of geven je tips en adviezen over flesvoeding.

Afsluiten kraambed

Als alles goed gaat, sluiten we het kraambed af als je kindje acht dagen oud is, soms een paar dagen later. Het is niet zo dat we je nu zomaar laten gaan, we plannen een nacontrole afspraak voor jou en de baby ongeveer 6 weken na de bevalling en tot die tijd zijn we natuurlijk altijd bereikbaar wanneer je vragen hebt.

Ook als je tijdens je zwangerschap onder controle stond van een gynaecoloog en bevallen bent in het ziekenhuis, kunnen we je in het kraambed begeleiden. Je kunt al tijdens je zwangerschap contact met ons opnemen en eventueel langskomen op de praktijk om kennis te maken.

Onze Missie en Visie

Kan jij je vinden in onze missie en visie op geboortezorg? Meld je dan meteen aan.

Altijd bereikbaar

Bel of Whatsapp ons op 06 23717030 als je ons nodig hebt.

×

Powered by WhatsApp Chat

× Zwangersch-app ons!