• De Nieuwelinge Gorinchem Arkel Leerdam

Borst- of kunstvoeding

Al tijdens de zwangerschap sporen we je aan alvast goed na te denken over welke voeding je de baby wil geven. Je hebt hierbij de keuze tussen borst- en kunstvoeding.

Borstvoeding is de meest natuurlijke voeding. Het is qua samenstelling precies aangepast aan de behoefte van de baby en beschermt tegen maag- en darmaandoeningen, allergieën, eczeem en suikerziekte. Andere voordelen zijn dat je als moeder sneller op je oude gewicht bent, de baarmoeder sneller krimpt en daarbij is borstvoeding altijd op temperatuur en gratis.

Informatieavond borstvoeding

Toch is het geven van borstvoeding niet altijd even makkelijk. Daarom raden wij je aan om je hier tijdens de zwangerschap alvast op voor te bereiden, door bijvoorbeeld naar een informatieavond over borstvoeding te gaan. De kans dat de borstvoeding slaagt wordt hier een stukje groter door, omdat je alvast goede tips krijgt en voorbereid bent.

Wij geven deze informatieavond niet zelf, maar hiervoor werken wij samen met KraamzorgXL. Via deze link kun je je rechtstreeks opgeven voor een van de avonden.

Het geven van borstvoeding is vaak wel even wennen. Gelukkig zijn de kraamverzorgenden voldoende opgeleid om goede begeleiding te geven bij borstvoeding. Mocht er toch meer hulp nodig zijn, dan kunnen wij een beroep doen op de lactatiekundige van KraamzorgXL.

Kunstvoeding

Kies je voor kunstvoeding, zorg er dan voor dat er voor de bevalling kunstvoeding en flessen in huis zijn. Je mag meestal gewoon starten met normale/standaard kunstvoeding voor pasgeborenen, tenzij jullie zelf of familieleden bekend zijn met allergieën of eczeem. In dat geval adviseren wij meestal hypo-allergene kunstvoeding. We zullen dit allemaal uitgebreid bespreken tijdens de controles.

Moeders voor moeders

Moeder voor Moeders is een organisatie die vrouwen met vruchtbaarheidsproblemen helpt. Doe je mee?

Onze Misie en Visie

Kan jij je vinden in onze missie en visie op geboortezorg? Meld je dan meteen aan.

×

Powered by WhatsApp Chat

× Zwangersch-app ons!