• Marloes Jacqueline Verloskundige Praktijk De Nieuwelinge

De verloskundige praktijk

Wij, Marloes en Jacqueline, de verloskundigen van Verloskundige Praktijk De NieuweLinge, zien jouw zwangerschap als een natuurlijk proces. Wij vinden het belangrijk dat elke vrouw op haar eigen manier kan en mag bevallen. Of dat nou thuis is of in het ziekenhuis, in bad of op bed. Jij bevalt immers het best waar jij je het prettigst voelt.

Gedurende de afgelopen jaren hebben we heel veel Nieuwelingetjes mogen verwelkomen. Dankzij het grote vertrouwen in onze praktijk hebben we inmiddels drie praktijklocaties waar je terecht kan voor controles, cursussen, informatieavonden en spreekuur;

Woon je in Dalem, Herwijnen, Acquoy Heukelum, Hoogblokland, Meerkerk, Asperen, Schelluinen, Spijk of Vuren? Ook dan ben je uiteraard meer dan welkom. Woon je wel in de buurt van Gorinchem, Leerdam of Arkel, maar staat je woonplaats hier niet tussen? Neem dan gerust contact op met ons op om de mogelijkheden te bespreken.

Onze missie en visie

Wij willen dat iedere vrouw zwanger kan zijn en mag bevallen in eigen kracht en vol vertrouwen in haar eigen lichaam ongeacht haar etniciteit, religie, BMI, geaardheid en voorgeschiedenis.

Bij Verloskundige Praktijk de NieuweLinge geloven wij niet in standaard zorg. Door met een klein team te werken van twee vaste verloskundigen kunnen wij persoonlijke zorg bieden, waarbij jij als zwangere centraal staat.

Wij geloven in het feit dat vrouwen gemaakt zijn om zwanger te zijn en te bevallen. Het is daarbij onze voornaamste taak is de zwangere in haar kracht te zetten.

Wij nemen ruim de tijd voor counseling, voorlichting, het geven van adviezen en om vragen te beantwoorden. Daarbij zijn wij laagdrempelig telefonisch, per mail en whatsapp beschikbaar. Iedere wens is bespreekbaar, geen vraag is te gek. Wij proberen al het onbekende in deze bijzondere periode voor jou bekend te maken en al het onbespreekbare bespreekbaar.

Wij streven ernaar om protocollen toe te passen, je te vertellen in welk protocol je valt en welke onderzoeken en (be)handelingen daarbij horen. Het is uiteindelijk ALTIJD aan jou de keuze of je deze ook daadwerkelijk wilt volgen.

Continue begeleiding

Wij dragen zorg voor continue begeleiding tijdens de bevalling. Ook als een bevalling onverhoopt medisch wordt en we de zorg over moeten dragen aan de gynaecoloog. Als zwangere heb jij zelf de regie. En wij zijn er om jou zo goed mogelijk te begeleiden tijdens je zwangerschap en bevalling.

Jij bepaalt zelf waar je wilt bevallen en in welke houding. Wij zien veel voordelen in een badbevalling, maar ook de baarkruk, staand, op ‘all-fours’ of bevallen in zijligging moedigen we van harte aan.

Informed consent

Wij zullen in alle situaties tijdens de zwangerschap, bevalling en kraamtijd ‘informed consent’ verkrijgen. Dit doen we door jou de nodige informatie te verstrekken over het doel en de uitvoering van de (be)handeling en vragen hiervoor jouw toestemming.

We respecteren en bewaken jouw rechten als privacy, respect en waardigheid, recht op kwaliteitsvolle zorg op maat, recht op volledige informatie (ook in een spoedsituatie) en het recht om vrij te beslissen – ook als wij als zorgverleners een andere keuze zouden maken. Zonder jouw toestemming kan en mag het onderzoek of handeling geen doorgang vinden.

Het is dan ook onze missie om iedere vrouw bewust te maken van haar rechten en iedere zorgverlener ook. In de hoop dat hier over een aantal jaar niet meer voor gestreden hoeft te worden. Want hoe logisch al deze rechten ook klinken, zo onbekend lijken ze in de praktijk vaak te zijn.

Vragen over onze Missie en Visie?

Heb je vragen over de Missie en Visie van onze verloskundige praktijk? Neem dan gerust contact met ons op.

Kun jij je vinden in onze missie en visie op geboortezorg? Meld je dan direct aan! Dan gaan wij ons stinkende best doen om van jouw zwangerschap, bevalling en kraamtijd een feestje te maken.

Altijd bereikbaar

Bel of Whatsapp ons op 06 23717030 als je ons nodig hebt.

Dol op badbevallingen

Wij hebben meerdere eigen bevalbaden die je gratis mag lenen.

Hartjesspreekuur

Iedere maandag tussen 18.00 en 19.00 in onze praktijk in Gorinchem. Een afspraak maken is niet nodig.

×

Powered by WhatsApp Chat

× Zwangersch-app ons!