Sport, informatiebijeenkomsten en zwangerschapscursussen

Om je goed voor te bereiden op je bevalling en kraamtijd kun je verschillende zwangerschapscursussen volgen of informatiebijeenkomsten bezoeken;

Informatiebijeenkomsten

  • Zo’n zes keer per jaar geeft Jacqueline op onze praktijk in Gorinchem een informatiebijeenkomst over bevallen. We zullen je hier zeker over informeren tijdens één van je controles.
  • Het Beatrix Ziekenhuis in Gorinchem organiseert regelmatig informatiebijeenkomsten over bevallen in het ziekenhuis. Op www.rivas.nl vind je meer informatie over inschrijven en de data.

Zwangerschapscursussen

De zwangerschapscursussen die Arjanneke van Puur Mama! in Sliedrecht geeft ter voorbereiding op je bevalling, sluiten ontzettend goed aan op onze visie en werkwijze. Je moet er een stukje voor rijden, maar dat is het dan ook wel waard.

Else Hoekstra van ‘Where Else’ organiseert meerdere cursussen om je zo goed mogelijk voor te bereiden op de bevalling. Zou kun je meedoen aan ‘Samen bevallen’, een cursus die acht avonden duurt, of ‘Voorbereid bevallen’, een soort spoedcursus die één dag duurt. Meer informatie vind je op de website van Where Else.

Sporten

Sporten tijdens je zwangerschap is niet alleen gezond, maar zorgt ook voor minder fysieke klachten tijdens je zwangerschap en een sneller herstel na je bevalling. Dit sporten kun je natuurlijk individueel doen, maar de meeste zwangere vrouwen kiezen voor sporten in groepsverband. In de regio hebben we een aantal mogelijkheden;

CrossFit Gorinchem

Bij CrossFit Gorinchem is een speciaal programma opgezet voor zwangere en pas bevallen vrouwen. Interesse? Vraag ernaar tijdens je controle.

Zwangerschapsyoga

Zwangerschapszwemmen

In het Caribabad in Gorinchem kun je iedere maandagavond zwangerschapszwemmen, meer informatie vind je hier.