Controles tijdens kraamtijd

In de eerste week van de bevalling, je kraamtijd, komen we nog een paar keer bij jou en de baby kijken. Niet alleen omdat we het nou eenmaal heel leuk vinden om eindelijk de baby te bewonderen, maar vooral om te controleren of het goed met jullie gaat. Zo bekijken we het kraamdossier en bespreken met de kraamverzorgster of alles goed gaat. Soms doen we nog een aantal medische controles, zoals naar eventuele hechtingen kijken en ze eventueel verwijderen.

We zullen uitgebreid de bevalling met je bespreken, dus als je vragen hebt komen die zeker aan bod. Natuurlijk kunnen wij je helpen met het geven van borstvoeding en we hebben tips wanneer je flesvoeding geeft. Verder komt het voeden van je kindje aan de orde. We begeleiden je bij de borstvoeding of geven je tips en adviezen over flesvoeding.

Afsluiten kraambed

Als alles goed gaat, sluiten we het kraambed af als je kindje acht dagen oud is, soms een paar dagen later. Het is niet zo dat we je nu zomaar laten gaan, we plannen een nacontrole afspraak voor jou en de baby ongeveer 6 weken na de bevalling en tot die tijd zijn we natuurlijk altijd bereikbaar wanneer je vragen hebt.

Ook als je tijdens je zwangerschap onder controle stond van een gynaecoloog en bevallen bent in het ziekenhuis, kunnen we je in het kraambed begeleiden. Je kunt al tijdens je zwangerschap contact met ons opnemen en eventueel langskomen op de praktijk om kennis te maken.