Kraamzorg

Als je bevalling erop zit is het tijd voor je kraamtijd.

In principe heb je tot en met de achtste dag na de bevalling recht op kraamzorg. Soms krijg je wat extra dagen of uren, als dat nodig is. Wanneer je thuis of poliklinisch in het ziekenhuis bevalt, zal de kraamverzorgende al bij de bevalling aanwezig zijn om te assisteren. Als je in het ziekenhuis onder leiding van de gynaecoloog bevalt komt ze wanneer jullie thuis komen.

Als verloskundigen zijn wij eindverantwoordelijk voor de medische zorg die jij en de baby na de bevalling krijgen. Daarbij kunnen we niet zonder kraamzorg; de kraamverzorgende doet een aantal dagelijkse controles bij jou en je kindje, helpt je bij de borstvoeding, legt uit hoe je eventuele flesvoeding moet geven en ondersteunt je bij de verzorging van je baby. Bovendien kun je de hele kraamtijd bij haar terecht voor goede raad en advies. Bij twijfel of complicaties overlegt de kraamverzorgende altijd met één van ons.

Je kunt kiezen tussen een heleboel kraambureaus. Als praktijk werken wij veel samen met kleinere kraambureaus, zoals kraamzorgXL en kraamburo Zorgsaam, maar je kunt natuurlijk ook kiezen voor het wat grotere kraambureau van De Waarden.
Check even bij je verzekeraar bij welke je terecht kunt, of waar ze goede ervaringen mee hebben. In principe kun je je al inschrijven voor kraamzorg na de termijnecho, dan ben je zeker op tijd.