De Verloskundigen

Bij De NieuweLinge werken we met een klein team van verloskundigen.

In principe zul je tijdens je zwangerschap vooral Marloes en Jacqueline tegenkomen; Jacqueline heeft spreekuur op de maandagochtend, Marloes op de woensdagochtend en -middag en de donderdagavond.

Tijdens de diensten, als je belt met een vraag of misschien wel gaat bevallen, zul je in principe ook één van ons treffen.

Incidenteel kun je Vicky tegenkomen tijdens de dienst, bijvoorbeeld als Jacqueline en Marloes samen naar een bijscholing gaan of als er meerdere bevallingen tegelijkertijd plaatsvinden.

Marloes Kommeren

Ik ben Marloes, 30 jaar en woon in Gorinchem. Nadat ik altijd gedacht heb dokter te willen worden, en vier jaar geneeskunde gestudeerd heb, kwam ik erachter dat de verloskunde veel beter bij mij paste.

Mijn opleiding heb ik in Antwerpen gedaan, waar vrijwel alle bevallingen in het ziekenhuis plaatsvinden onder leiding van een gynaecoloog. Gelukkig mocht ik stage lopen bij de verloskundigen van Het Geboortecentrum in Amsterdam, waar ik heb geleerd hoe mooi het is om zwangerschappen en bevallingen niet als iets ‘medisch’ te zien maar juist als iets ‘natuurlijks’. De droom om in een verloskundigenpraktijk te werken is hier dan ook begonnen.

Na mijn afstuderen bleef ik nog wat langer meedraaien in Amsterdam. Ik heb hier veel thuisbevallingen en met name veel bad-bevallingen mogen meemaken en begeleiden. Prachtig! Hierna heb ik op meerdere plekken in praktijken mogen werken – van Oosterbeek tot Zaltbommel – en op dit moment ben ik nog steeds actief als waarnemend verloskundige bij verloskundigenpraktijk Zaltbommel & Maasdriel.

Omdat ik mijn jeugd grotendeels in de regio van Gorinchem heb doorgebracht vind ik het ontzettend leuk om nu in Gorinchem en Arkel een eigen praktijk te hebben. Ik vind het fantastisch om te zien hoe vrouwen zich langzaam maar zeker ontwikkelen tot moeders en ze daarin te mogen begeleiden, en dan helemaal in dit mooie gebied!

Ik heb er enorm veel zin in en hoop jullie snel te ontmoeten!

Jacqueline Lemmen 

Even voorstellen… Mijn naam is Jacqueline Lemmen en ik woon in Sliedrecht. Sinds de zomer van 2016 werk ik als vaste waarneemster bij De Nieuwelinge en ik heb het hier ontzettend naar mijn zin!

Ik ben afgestudeerd aan de Verloskunde academie in Rotterdam. Na de geboorte van mijn eigen kinderen is bij mij de interesse voor het beroep verloskundige ontstaan. Ik heb zelf mogen ondervinden hoe belangrijk goede begeleiding tijdens de zwangerschap, bevalling en kraamperiode is. De overgang naar het moeder worden en zijn is een prachtige maar ook grote stap.

Ik streef naar het creëren van een veilige en vertrouwde sfeer, waar jullie wensen centraal staan en waar jullie vertrouwen krijgen in het hele proces van zwangerschap en geboorte.

Ik kijk er naar uit om jullie te ontmoeten!

Vicky van Andel

Ik ben Vicky van Andel en sinds juni 2016 werk ik als vaste waarneemster in de praktijk.

Ik ben mijn loopbaan gestart als verpleegkundige, iets wat ik altijd met liefde heb gedaan en waarin ik ook nog steeds werkzaam ben. Ik bleef toch ook erg enthousiast over de verloskunde, waarop ik de opleiding ben gestart. Inmiddels heel wat geboortes verder ben ik nog net zo enthousiast! Verloskundige zijn ervaar ik als een voorrecht en ik hoop jullie dan ook zo goed mogelijk te begeleiden tijdens deze bijzondere periode.

Tot ziens in de praktijk!

Sinds september heeft Vicky samen met haar zus Jessica een eigen verloskundigenpraktijk in Sliedrecht, Verloskundigenpraktijk Zus en Zwanger. Naast haar invalwerk voor De NieuweLinge zal Vicky nu ook samen met Jessica achterwacht zijn voor ons, wat betekent dat zij zullen bijspringen als er bijvoorbeeld twee bevallingen tegelijk plaatsvinden.