De Verloskundigen

Bij De NieuweLinge werken we met een klein team van twee vaste verloskundigen. Tijdens de spreekuren zul je afwisselend Jacqueline en Marloes tegenkomen, en ook tijdens de diensten – als je belt met een vraag of misschien wel gaat bevallen – zul je in principe altijd één van ons treffen.

Incidenteel kun je onze invalster Ingmar tegenkomen tijdens de dienst, bijvoorbeeld als Jacqueline en Marloes samen naar een bijscholing gaan of als één van ons op vakantie gaat.

Als er meerdere bevallingen tegelijk plaatsvinden, proberen we dat in eerste instantie met z’n drieën op te lossen. Als dit niet lukt kunnen we gelukkig altijd een beroep doen op Vicky en Jessica van verloskundigenpraktijk Zus en Zwanger

Marloes Kommeren

Ik ben Marloes, 32 jaar en woon in Gorinchem. Nadat ik altijd gedacht heb dokter te willen worden, en vier jaar geneeskunde gestudeerd heb, kwam ik erachter dat de verloskunde veel beter bij mij paste.

Mijn opleiding heb ik in Antwerpen gedaan, waar vrijwel alle bevallingen in het ziekenhuis plaatsvinden onder leiding van een gynaecoloog. Gelukkig mocht ik stage lopen bij de verloskundigen van Het Geboortecentrum in Amsterdam, waar ik heb geleerd hoe mooi het is om zwangerschappen en bevallingen niet als iets ‘medisch’ te zien maar juist als iets ‘natuurlijks’. De droom om in een verloskundigenpraktijk te werken is hier dan ook begonnen.

Na mijn afstuderen bleef ik nog wat langer meedraaien in Amsterdam. Ik heb hier veel thuisbevallingen en met name veel bad-bevallingen mogen meemaken en begeleiden. Prachtig! Hierna heb ik op meerdere plekken in praktijken mogen werken – van Oosterbeek tot Zaltbommel.

Omdat ik mijn jeugd grotendeels in de regio van Gorinchem heb doorgebracht vind ik het ontzettend leuk om nu in Gorinchem en Arkel een eigen praktijk te hebben. Ik vind het fantastisch om te zien hoe vrouwen zich langzaam maar zeker ontwikkelen tot moeders en ze daarin te mogen begeleiden, en dan helemaal in dit mooie gebied!

Ik heb er enorm veel zin in en hoop jullie snel te ontmoeten!

In het BIG register (BIG staat voor Beroepen in de Individuele Gezondheidszorg) kun je me vinden onder nummer 69918926403 .

Jacqueline Lemmen 

Even voorstellen… Mijn naam is Jacqueline Lemmen en ik woon in Sliedrecht. Sinds de zomer van 2016 werk ik als vaste waarneemster bij De Nieuwelinge en ik heb het hier ontzettend naar mijn zin!

Ik ben afgestudeerd aan de Verloskunde academie in Rotterdam. Na de geboorte van mijn eigen kinderen is bij mij de interesse voor het beroep verloskundige ontstaan. Ik heb zelf mogen ondervinden hoe belangrijk goede begeleiding tijdens de zwangerschap, bevalling en kraamperiode is. De overgang naar het moeder worden en zijn is een prachtige maar ook grote stap.

Ik streef naar het creëren van een veilige en vertrouwde sfeer, waar jullie wensen centraal staan en waar jullie vertrouwen krijgen in het hele proces van zwangerschap en geboorte.

Ik kijk er naar uit om jullie te ontmoeten!

In het BIG register kun je mij vinden onder nummer 89921335603 .

Ingmar Kortlever – Slagboom

Binnenkort stelt Ingmar zich hier voor!