Waterbevalling

Een waterbevalling is voor veel mensen nog een beetje onbekend, maar toch kiezen steeds meer vrouwen er tegenwoordig voor om te bevallen in bad. Dit is ook helemaal niet gek, het warme water biedt eigenlijk alleen maar voordelen;

    • Water ontspant; Wanneer je lichaam ontspant, maakt het endorfine aan. Endorfine heeft een pijnstillende werking, waardoor je de weeën beter op kunt vangen en je minder snel behoefte hebt aan pijnstilling.
    • Omdat je in het water ‘gewichtloos’ bent, is het makkelijker om verschillende houdingen aan te nemen dan buiten het water.
    • Vaak gaat de bevalling in water wat geleidelijker. Het prettige is dat je perineum hierdoor ook geleidelijker oprekt en door het warme water soepeler is. Dit verkleint de kans op een ruptuur of knip.
    • Het water zorgt voor een relatief rustige overgang voor de baby vanuit de baarmoeder. Over het algemeen zijn waterbaby’s bij hun geboorte vrij rustig en alert.

Over de veiligheid hoef je je geen enkele zorg te maken; met de juiste voorbereiding is een bevalling in het water net zo veilig als iedere andere methode.
Wij vinden het heel erg belangrijk dat jij kunt bevallen op de manier waarop jij dat wilt (mits dit medisch verantwoord is natuurlijk). Om deze reden hebben wij als praktijk zelf een bevalbad aangeschaft, die je mag gebruiken. Je hoeft dan alleen nog maar zelf een bevalpakket te kopen.
Wil je meer informatie over bevallen in bad? Stuur ons dan even mailtje of vraag ernaar bij de volgende controle.