Pijn tijdens de bevalling

Tijdens je bevalling maakt je lichaam zelf pijnstilling aan, endorfines. Angst en spanning belemmeren de aanmaak van endorfines, waardoor je dus meer pijn ervaart. Dit is dan ook de reden dat ontspanning tijdens de bevalling heel belangrijk is. Natuurlijk is het ontzettend spannend om te bevallen, maar probeer deze gevoelens wat van je af te zetten door bijvoorbeeld een warme douche te nemen, muziek te luisteren of je te laten masseren.

Het fijne van weeën is dat ze komen en gaan, als golven. Tussen de weeën door heb je even pauze om op adem te komen en je voor te bereiden op de volgende wee. Probeer eraan te blijven denken dat iedere wee je dichter bij de geboorte van je kindje brengt.

Er zijn allerlei manieren om met bevallingspijn om te gaan, zowel met als zonder medicatie. Meer informatie over het omgaan met pijn tijdens de bevalling vind je hier.

Mocht je graag thuis in bad willen bevallen, maar heb je geen bad of is je bad niet geschikt om in te bevallen? Bij De Oerbron kun je speciale bevalbaden huren!